Friday, December 30, 2011

Goodbye 2011..hello 2012..

assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembace.. :)

gambar hiasan :p
hmm..masa berlalu begitu pantas tanpa kite menyedarinye..diam2, 2011 sudah sampai ke penghujungnye..harini, aku akan berkongsi tentang beberape kenangan pada tahun 2011 yg aku alami..saje je..sebab aku pun tengah bosan bace buku ni..tibe2 tergerak utk menjenguk blog aku yg dah berhabuk ni..hehe..

JANUARI
aku kat matrik lg mse ni..semester 2..aku dah tak ingat sangat peristiwe menarik ape yg berlaku mase awal tahun ni..


FEBRUARI
pun takde ape2 sangat..ehh..UPS 2 matrik bile ekh? entah..lupe sudah aku..haha..


MAC
ohh..lecturer english aku suh aku masuk pertandingan menulis esei..tajuknye 'human capital development'..aku pun main tibai je..sekali dapat no 3..alhamdulillah..hehe..masuk pertandingan mencipta brochure mase minggu ICT..alhamdulillah..johan..hehe..
brochure ~
APRIL
annual dinner, jadi perompak kerusi..final exam matrik!! sem 1 alhamdulillah dpt 4 flat..sem 2? disebabkan aku berpisah dgn laptop aku, aku merantau ke bilik mila utk bermain game dan ke bilik fhatien utk tgk movie..sanggup tu pegi blok c utk main game..ish2..malam study group..wahh..rindu korang.. T_T dan ye..aku..mule..
last decay
MEI
18 mei 2011..tarikh keramat..result matrik diumumkan..alhamdulillah..misi aku berjaye dilaksanakan..due2 sem 4.00..hoho..ni semue berkat doa org sekeliling aku dok ckp 'kencang2'..haha..

JUN
result USM keluar..aku pening gile mase ni..pure physics kat USM or petroleum engineering kat UTM..alhamdulillah..lepas istiharah, USM di hatiku..hehe..aku dapat adik baru..aliff aqill pd 20 jun..abgnye, asyraaf affandi pd 14 jun 2009..
aliff aqill
JULAI
result ipta keluar..insyaallah..rezeki ade di mane2 selagi kite berusehe..

OGOS
10 ogos, MARA call aku tawarkan aku pegi new zealand kos pure fizik..aku reject..hoho..reunion 5 gigih samura! yeahh..da besar ye korang semue..hahaha..birthday aku..dan org yg pertame wish die..hehe..

SEPTEMBER
usm~usm~ saye datang ni..6 sept aku mendaftar di sini..hoho..susah gak nak menyesuaikan diri mule2..yela..da lame bersenang lenang kat rumah..hahaha..dapat roomate yg sekepale..terbaikk..
roomate sy
OKTOBER
hehe..ade satu peristiwe penting kat sini..tapi biarlah rahsie..lagi aku pegi mencerap anak bulan kat pusat falak sheikh tahir, balik pulau..excited gak 1st time pergi tempat2 mcmni..rase cam jumpe balik the other half of me..cewahh..hihi..jpa punye result keluar..alhamdulillah..
sebahagian ahli kelab astronomi usm
NOVEMBER
aku banyak beremosi bulan ni..asal entah..tibe2 cuak sebab tersedar final dah nak dekat kot..haha..peristiwe menarik..hmm..ade..oh ye..dan birthday die..aku busy update penajaan icu(jabatan pembangunan negeri pulau pinang) utk program rumah anak yatim..ajk penajaan kan..haha..

DISEMBER
program rumah anak yatim..seronok..presentation wus..pehh..teruk..penghujung tahun..wahh..study week tak buat pape..terbaikk..game..anime..haishh..entah ape jadi mase exam nnt..tapi asal aku tak cuak sgt ni..cuak nye datang sekejap, pastu hilang..teruk betul..hmm..lepas tu stress kot..mcm2 fikir..jd lebih beremosi berbanding bulan lepas..mintak maaf sgt2 kpd semue yg tersinggung dgn sy..hoho..bulan dpn balik..balikk..yeah2..
mpds usm sidang 2011/2012

Tuesday, December 20, 2011

Hoping for Something

assalamualaikum and a very good day to all of you :D




again, today i'll write about hope..
i took several beautiful quotes from the internet and share it here..
to motivate myself..
and perhaps you too :)


to hope is to risk pain..

to love is to risk not being loved in return..

to try is to risk failure..
but risk must be taken because 
the greatest hazard in life is to risk nothing..


Love comes to those who still hope 

even though they've been disappointed, 

to those who still believe 

even though they've been betrayed, 

to those who still love 

even though they've been hurt before


May the love hidden deep inside your heart 

find the love waiting in your dreams. 

May the laughter that you find in your tomorrow 

wipe away the pain you find in your yesterdays


Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow


In all things it is better to hope than to despair


Never let go of hope. 

One day you will see that it all has finally come together. 

What you have always wished for has finally come to be. 

You will look back and laugh 

at what has passed and you will ask yourself... 

'How did I get through all of that?


Hope is the dream of a soul awake


When things are bad, 

we take comfort in the thought that they could always be worse. 

And when they are, 

we find hope in the thought that things are so bad they have to get better


and lastly..

Hope never abandons you; you abandon it



until here..
thanks for reading :)

Saturday, December 17, 2011

Program Mesra Bertaut Kasih Abadi MPDS USM sidang 2011/2012

assalamualaikum dan salam sejahtera~



alhamdulillah..pada 11 disember 2011 yg lepas, selesai sudah satu projek mpds (majlis penghuni desasiswa saujana) bernama "program mesra bertaut kasih abadi" bertempat di rumah anak yatim nasyiatul aisyiyah,balik pulau,pulau pinang..aku memegang jawatan ajk penajaan dalam projek ni..

banyak pengalaman aku dapat..lagi2 bile aku kene deal dengan ICU (Pejabat Pembangunan Persekutuan Pulau Pinang)..Alhamdulillah dorang nak bagi penajaan rm1000 insyaAllah..lagi aku ade pengalaman cakap dalam kuliah fizik aku mintak sumbangan untuk anak2 yatim ni..serius..1st time aku buat semue keje ni..sebelum ni aku tak pernah mintak2 derme, sumbangan kat orang..agak2 lepas ni boleh ukur berape ketebalan muke aku sekarang berbanding dulu..HAHA (joking :p)
budak hensem ni buatkan kapal terbang kertas untuk aku :p
bile tengok keadaan dorang, aku sedar betapa beruntungnye aku kerane still ade ibu dan ayah yg menyayangi aku..kiteorang makan ramai2..tengok cerita 'alvin and the chipmunks'-tapi aku tertidur sebab aku demam sebenarnye pada hari kejadian..huhu..

bergambar sebelum balik
mane aku?

hmm..

smile :)

ye adik nak ape?

programnye macam ni
program berakhir pada waktu petang :)
sekian

Monday, December 12, 2011

Reda itu ikhlas, pasrah itu menyerah..


assalamualaikum dan salam satu usm..ehem..

orang kate..ehh..kate orang..hmm..mane2 lah..lelaki mase sebelum dapat sorang perempuan tu, bagai nak rak..sanggup itu..sanggup ini..tapi bile dah couple, kekadang cam dah takde pape dah..tak hargai perempuan tu..die dah tak buat bende yg biase die buat mase tengah usha2 perempuan tu..aku nak tanye ni, betul ke begitu wahai lelaki2 yg budiman sekalian? (asal lak budiman..rumah sukan aku kat samura bukan 'pujangga' ke..ahh..papela..)
samura tercinte :)
hmm..jadi camne? mungkin betul dan mungkin tak..sebab tak semue lelaki camtu..mesti ade yg akan jawab camni kan? mungkin ade kebenaran di sebalik kate2 tersebut..tapi itulah realiti zaman sekarang..aku tengok kawan2 aku yg couple sume camtu..so kadang2 bile aku cite masalah aku kat dorang, dorang akan kate..'biaselah lelaki camtu..tak hargai..mase dulu nak couple beriye..' ak diam jela..no comment..haha..
aku malas nak pikir2 bende2 camni..sebab aku jenis sensitif..well..perempuan mmg sensitif..dah le aku jenis yg peka..silap sikit mmg habislah..runtuh dunie..kesian suami aku nanti..kene sabar ngan sikap aku ni..haha..jadi kadang2..bile jadi orang yg peka ni, makin sakit hati kot..sebab kite akan nampak sekecil2 bende..alert sangat kan konon2nye..hmm..jadi wat tak kisah jela selagi boleh..itulah yg aku selalu buat..aku pun tak suke nak besar2kan cerite..tapi aku yang sakit hati nanti..makan dalam..lalala~

lagi satu..kalo orang cakap camni kat korang, ape korang rase::
"kalau ade pape, cakap tau..jgn simpan..cube bayangkan satu hari nanti kalau ko merajuk, aku tak nak pujuk..aku biar je..camne?"
ape korang rase? kalau aku, aku agak sentap la..huu~ fine..lepas ni aku takde dah nak merajuk2 ni..aku pun bukannye selalu merajuk pun..kadang2 bile aku gile tak tahan je..tu pun x boleh ke? yela..


tadi pulak tutor calculus aku yg diimport khas dari iran, Mr Nima cakap::
"we can't control everything..there's a limitation.."
hmm..mungkin untuk elak daripada aku berfikiran negatif, 
aku kene belajar menerima hakikat..
ape yg terjadi, biarkan terjadi..
walaupun kite tak suke..
sebab mungkin itu yang terbaik untuk kite..
manusie pun datang dan pergi dalam hidup kite..
tak sume manusie boleh berade di sisi kite selamenye..
tak semue manusie boleh faham ape yg kite rase..
sabab care kite berfikir mungkin berbeza..
reda dan pasrah dengan ape yg berlaku..
bersyukur dengan ape yg kite ade harini..

ok..aku nak sambung tidur..baru balik klinik ni..demam pulak..huhu..
tata~

Thursday, December 8, 2011

Sebuah Pertemuan

lagu ni best :)
dan ditujukan khas untuk..




Ketika diri mencari sinar 
Secebis cahaya menerangi laluan 
Ada kalanya langkahku tersasar 
Tersungkur di lembah kegelapan 

Bagaikan terdengar bisikan rindu 
Mengalun kalimah menyapa keinsafan 
Kehadiranmu menyentuh kalbu 
Menyalakan obor pengharapan 

C/O 1: 
Tika ku kealpaan 
Kau bisikkan bicara keinsafan 
Kau beri kekuatan, tika aku 
Diuji dengan dugaan? 
Saat ku kehilangan keyakinan 
Kau nyalakan harapan 
Saat ku meragukan keampunan Tuhan 
Kau katakan rahmat-Nya mengatasi segala 

(*) Menitis airmataku keharuan 
Kepada sebuah pertemuan 
Kehadiranmu mendamaikan 
Hati yang dahulu keresahan 

Cinta yang semakin kesamaran 
Kau gilap cahaya kebahagiaan 
Tulus keikhlasan menjadi ikatan 
Dengan restu kasih-Mu, oh Tuhan 

C/O 2: 
Titisan air mata menyubur cinta 
Dan rindu pun berbunga 
Mekar tidak pernah layu 
Damainya hati 
Yang dulu resah keliru 
Cintaku takkan pudar diuji dugaan 
Mengharum dalam harapan 
Moga kan kesampaian kepada Tuhan 
Lantaran diri hamba kerdil dan hina 

Ulang (*) 

Syukur sungguh di hati ini 
Dikurniakan teman sejati 
Menunjuk jalan dekati-Nya 
Tika diri dalam kebuntuan 

Betapa aku menghargai 
Kejujuran yang kau beri 
Mengajarku mengenal erti 
Cinta hakiki yang abadi 

Tiada yang menjadi impian 
Selain rahmat kasih-Mu Tuhan 
Yang terbias pada ketulusan 
Sekeping hati seorang insan
Bernama teman

Saturday, December 3, 2011

WUS 101

assalamualaikum dan salam sejahtera~

hoho..apakah? WUS 101? kod rahsiakah? tettt..salah! itu adelah kod matepelajaran (kod jugak..haishh..) TERAS KEUSAHAWANAN..last time aku jual2 barang ni yelah mase aku form 5, kumpul dana untuk pergi lawatan kelab ke langkawi..haha..tapi mase 2 kiteorang jual makanan..utk WUS 101 ni, makanan dilarang keras..tapi kawan aku kat USM kesihatan tadi dieorang kate boleh je dieorang jual makanan..ini tidak adil! haha..

ni le antare bende2 yg kiteorang jual..

ahli kumpulan wafa creation

kad ni aku buat..tapi lupe nak bawak pade hari jualan..haha

comel tak gambar bear tu? wahaha

kad ni pun aku buat..gune teknik 'paper quilling'

antare barang jualan yg dipinjam dari kedai aksesori..




coursemate roomateku merangkap pelanggan pertame kad aku..hihi
overall, sebenarnye seronok gak jual2 ni..tapi part yg tak berape nak best mestilah bile rugi..wahaha..
sekian..
aku nak sambung wat tutorial fizik mekanik..
selamat tinggal semue.. :)

Thursday, December 1, 2011

Rahsia Tarikh Lahir Anda

assalamualaikum dan salam sejahtera~
arini aku nak berkongsi pasal tarikh lahir..


Kalau anda dilahirkan pada 1Hb, 10Hb, 19Hb, 28Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.1
Kalau anda dilahirkan pada 2Hb, 11Hb, 20Hb, 29Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.2
Kalau anda dilahirkan pada 3Hb, 12Hb, 21Hb, 30Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.3
Kalau anda dilahirkan pada 4Hb, 13Hb, 22Hb, 31Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.4
Kalau anda dilahirkan pada 5Hb, 14Hb, 23Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.5
Kalau anda dilahirkan pada 6Hb, 15Hb, 24Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.6
Kalau anda dilahirkan pada 7Hb, 16Hb, 25Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.7
Kalau anda dilahirkan pada 8Hb, 17Hb, 26Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.8
Kalau anda dilahirkan pada 9Hb, 18Hb, 27Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.9

no.1
—-
Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yang bahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.

no.2
—-
Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em…bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga. Pasangan ideal anda adalah no.2, 5, 9.

no.3
—-
Anda adalah seorang yang berhati keras, pentingkan diri sendiri, kuat agama dan suka untuk mempertingkatkan kehidupan sendiri. Anda mempunyai masalah keluarga dan anda dapat mengharungi dengan kesabaran anda. Anda sangat pandai bercakap, wajah yang cantik, jadi ke mana saja anda pergi anda akan dapat apa yang anda inginkan. Daripada hari lahir anda, anda perlu berkerja keras untuk berjaya. Anda juga seorang yang menghormati orang yang lebih tua daripada anda. Bukannya senang nak menjalinkan hubungan sama ada percintaan, kekeluargaan atau persahabatan. Sekiranya anda suka akan sikap seseorang itu, maka hubungan itu akan berpanjangan. Anda suka akan kebebasan, pencipta di mana ada anda akan membawa harapan, kegembiraan dan keceriaan ke dunia ini. Pasangan ideal anda adalah no.6, 9.

no.4
—-
Anda adalah seorang yang amat degil dan rajin. Mungkin anda akan menjauhkan orang lain daripada anda kerana kata-kata anda. Anda seorang yang bertimbang rasa akan masalah orang lain. Anda berbakat dalam penyelidikan dan seni. Anda akan membantu ahli keluarga atau kawan-kawan yang menghadapi masalah tanpa berfikir panjang. Anda kena berhati-hati dengan orang sekeliling anda kerana mereka mungkin akan mempergunakan anda. Kawan-kawan anda akan menghabiskan masa dan wang ringgit anda dan selepas itu menjauhi daripada anda apabila anda dah tak ada nilai buat mereka lagi. Walau bagaimanapun anda tetap seorang yang sabar dan tegas. Pasangan ideal anda adalah no.1, 8.

no.5
—-
Anda sangat popular dalam komuniti. Anda boleh menyelesaikan sesuatu perkara hanya secara lisan. Anda mempunyai akal fikiran dalam menjalani perniagaan. Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang humor di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan minta bantuan anda apabila mereka memerlukan bantuan. Anda bukan seorang yang setia dalam hubungan percintaan. Anda suka perubahan dan kebebasan. Anda mempunyai ciri-ciri seorang pengembara dan ahli silap mata. Anda mempelajari hidup melalui pengalaman. Pasangan ideal anda adalah no.1 , 2, 9.

no.6
—-
Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. Anda sangat pandai dalam pelajaran dan pengurusan perniagaan. Anda seorang genius, baik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak. Semua benda yang baik akan datang pada anda. Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati, peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam. Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.

no.7
—-
Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira. Pasangan ideal anda adalah no.2.

no.8
—-
Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda. Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda. Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup. Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah. Anda memperjuangkan keadilan. Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan. Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani. Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan. Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus. Pasangan ideal anda adalah no.1, 4.

no.9
—-
Anda adalah seorang yang sangat tabah dari segi fizikal dan juga mental. Anda mempunyai penilaian yang sangat tajam. Anda juga adalah seorang yang sangat dihormati dalam komuniti. Anda adalah orang yang boleh menerima cabaran dan berjaya dalam apa jua yang anda buat. Pada usia yang muda anda selalu bertentangan dengan ibu bapa anda. Tapi apabila usia anda telah semakin meningkat anda adalah seorang anak yang taat dan hormati mereka. Anda sesuai menceburi bigan kejuruteraan atau perbankan kerana orang lain percaya dan yakin akan anda. Anda merupakan model teladan kepada orang lain. Pasangan ideal anda adalah no. 3, 5, 6





anda nombor berape? saye no 9..haha :D

Sunday, November 27, 2011

Don't simply judge someone!


If you look in the mirror and don't like what you see don't 

blame the mirror, if you look at the world & don't like what

 you see don't blame the world.

Hati Seorang Perempuan

assalamualaikum dan salam sejahtera..




amboi2 tajuk..tak pernah aku nak buat pengakuan sebegini rupe..haha..aku memang da lame nak luahkan bende ni..tapi tak reti nak merangke ayat yang sesuai..(yela..aku tak reti bermadah cam ko :p) sekali petang lepas ko call aku tadi, aku blogwalking..sekali terjumpe artikel ni..menarik..jadi aku copy dan paste..tengok aku jujur..aku cakap kalo aku copy and paste orang punye artikel..haha..ayat tak boleh bla..sumber asal di sini :)



Kadang dia sering menyembunyikan satu rasa yang sakit pada seseorang sehinggakan menitis airmatanya namun kita tidak melihat.. Kerana menangis dia dalam senyap.. Menangis dia dalam hatinya..
Deritanya sukar kita fahami kerana dia pandai memainkan watak lakonan menyembunyikan kesedihannya di sebalik senyuman yang terukir..

Dan kadang bila kita mampu melihat air matanya yang mengalir..Sungguh di kala itu amat perit derita yang di tanggungnya.. Dan seolah telah hilang satu kekuatan diri kerana selalu menahan dari mengalirnya air mata itu..
Dan jika kita terus biarkan dia dalan kesedihan, mungkin dia melakukan perkara di luar kawal.. Bimbinglah dia.. Tenangkanlah hatinya..

Di saat menitisnya air matanya itu, jika kamu berpesan padanya dan berjanji takkan melukai lagi perasaannya..
Dia akan menerima kata-katamu itu sebagai pemangkin semangatnya yang membara.. Dan jika kamu berpesan jangan menangis lagi dan akan menjaganya.. Lantas dia akan mengenggam erat tanganmu.. Di dalam hatinya dia berazam tidak akan melepaskan hingga akhir hayatnya..

Dan kadang dia jarang menyatakan kata rindu, janganlah kamu beranggapan tiada langsung perasaan rindu itu pada kamu.. Sengaja dia memberi ruang untuk kamu menyatakan terlebih dahulu kerana hatinya amat berbunga-bunga jika seorang yang dia cintai memberitahu sedang rindukanya..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya.. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata..
Kadang dia tidak dapat melakukan kerja kerana amat merindui kamu..

Apabila dia berkata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.. Kerana kamulah dunianya selamanya..

Kadang dia menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.. Kata orang keras-keras hati perempuan mampu cair dengan janji manis sang pemujanya..

Dan kadang apabila dia berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh kamu pergi selamanya..
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari kamu semula.. Itu tandanya dia benar-benar menyintai kamu.. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.. Dia terlalu emosional.. Tapi dialah yang paling menyayangi kamu dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri kamu..

Itulah sedikit kisah hati perempuan pada seseorang.. Seseorang di sini bermaksud lelaki yang disayangi dan dicintainya.. Jika kamu bukan lelaki tersebut, sejauh mana langkahmu pasti tiada hasilnya.. Kerana sekali perempuan itu telah jatuh hati, amat susah untuk si dia melepaskan di dalam jiwanya.. Akan mengambil masa yang lama untuk pulih..

hohoho..begitulah sedikit sebanyak perkongsian arini..ok la..nak makan tomyam ayam kat kedai luar USM ni..semoge kite berjumpe lagi dalam post seterusnye..salam :D

p/s: penjual bunge, anda kene bace.. HAHA


Wednesday, November 23, 2011

Mampukah aku bertahan?

aku tak boleh tidur :(

assalamualaikum dan selamat pukul 1:59 pagi waktu tempatan..arini 24 november..birthday adik aku yg form 5 tu la..thun ni aku tak dapat nak wish die sbb die kat asrama..hanya ku sampaikan doa..dan kiriman tulus ikhlas..bla..bla..bla..huhu..dan aku masih tak lelap lagi waktu ini..hurmm..

aku baru balik meeting ni sebenarnye..semenjak2 jadi exco ni..lebih hangat sibuk dari biase la kan..free time memang harapan la nak dapat..ade je bende nak buat..tapi..aku suke sibuk2 ni..insyaAllah aku boleh handle.. insyaAllah..hurmm..

ko ni addy..dari td asyik "hurmm..hurmm..hurmm.." ape masalah ko sebenarnye addy?


hurmm..(tgk tu..buat lg..) tadi aku dimarah sergah..aku sangat sensitif dan pandai berlakon..poyo je ayat ko, addy.. aku selalu berlagak seolah2 tiade ape yg berlaku..tapi sebenarnye..dalam..hati..hanye tuhan yang tahu..di hati ini..hanya tuhan yang tahu..di hati ini..ehem..aku suke sembunyikan ape yg aku rase..kekadang aku lebih sanggup makan hati sorang2 dari cerite kat orang lain..bukan aku tak percaye kat orang lain..tapi..

bile orang tanye aku ok ke tak, aku selalunye akan cakap aku ok je..sambil buat senyuman palsu..kadang2 aku mendapati bahawe cakap 'ok' lagi senang dari menerangkan kenape aku tak ok..sebab? bukan senang nak cari orang yang same pemikiran dan memahami kite..dalam hati meronte2 nak luahkan ape yg terbuku di hati..tapi mulut tak berupaye untuk mengucapkannye..fuhh addy..ayat tak boleh bla..


so ape point aku tulis post ni? hurmm..aku tak tahu nak cakap kat sape sekarang..aku menangis tak berhenti dari start bersemayam kat depan laptop ni..punce? mungkin aku serabut sangat kot..orang2 yg selalu dengar aku membebel sure2 da tidur sekarang..so..aku menulis jela kat sini kasi lege..kepade sesape yang membace post ni dan mendapati bende ni sangat membosankan dari biase, aku mintak maaf..ini terapi untuk hilangkan keserabutan aku..hurmm..

aku cube mengurangkan kebergantungan aku kat orang..sebab aku tahu orang2 yang paham dan terime aku seadenye bukannye boleh berade di samping aku setiap mase..aku cube handle masalah aku sorang2..aku reflek diri aku sendiri sorang2..aku menangis sorang2..cam sekarang ni..(roomate aku sedang enak dibuai mimpi indah..) aku biasenye takkan senang2 nak nangis depan orang..sebab aku pandai berlakon..tapi di saat korang ternampak air mate aku gugur di khalayak ramai, bukan di bilik, ketahuilah bahawe aku memang tak dapat nak tahan ape yang terbuku dalam hati aku..aku nak luahkan jugak..huhu..sape kate bapak gangster tak nangis? hahaha..

sekian dulu aku membebel buat kali ni..sebenarnye tadi aku nak wat lab report fizik..tp bile dah menangis lame ni kepale terus jadi pening..so..aku..tidur dulu la ye..selamat malam semue..have a good rest..

:')

Thursday, November 17, 2011

Secrets :)

assalamualaikum and a very good day to all readers :)
today i would like to share about my current favourite song..
secrets by one republic

he played beautifully

and here is the lyrics :)

I need another story
Something to get off my chest
My life gets kinda boring
Need something that I can confess

'Til all my sleeves are stained red
From all the truth that I've said
Come by it honestly I swear
Thought you saw me wink, no
I've been on the brink, so

Tell me what you want to hear
Something that were like those years
I'm sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away

This time
Don't need another perfect line
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away

My God
Amazing that we got this far
It's like we're chasing all those stars
Who's driving shiny big black cars

And everyday I see the news, all the problems that we could solve
And when a situation rises, just write it into an album
Seen it straight to go
I don't really like my flow, no, so

Tell me what you want to hear
Something that were like those years
I'm sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away

This time
Don't need another perfect line
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away

Oh, got no reason, got not shame
Got no family I can blame
Just don't let me disappear
I'mma tell you everything

So tell me what you want to hear
Something that were like those years
I'm sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away

This time
Don't need another perfect line
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away

So tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away

This time
Don't need another perfect line
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away

All my secrets away
All my secrets away

yeah..this is the Sorcerer's Apprentice soundtrack :)

i dedicated this song to my dear florist :p

Tuesday, November 15, 2011

Hati yang Tenang :)


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semue..Alhamdulillah..harini aku rase tenang setenang-tenangnye..aku pun tak tahu kenape..dah lame hati aku tak setenang harini..elok je perjalanan harini..mengape agaknye ye? hmm..lepas aku lepak kat bilik habis kelas ni, aku terfikir..mungkinkah beberape kejadian yang berlaku semase cuti lepas telah mengubah care aku berfikir serbe sedikit? kat bawah ni aku ade share beberape tips untuk mempunyai hati yang tenang berdasarkan pengalaman aku sendiri..

# 1 : Sentiase berusehe untuk mendekatkan diri kepade Allah




# 2 : Sentiase mendoakan ibu bapa dan orang2 di sekeliling anda




# 3 : Hargai apa yang anda miliki sekarang, terutamanye orang2 yang anda sayangi di sekeliling anda




# 4 : Jangan terlalu ambil mudah perkare berat dan jangan terlalu ambil berat perkare mudah




# 5 : Setiap yang berlaku ade hikmah dan sebabnye




# 6 : Ketawe selagi anda ade suare..sengih selagi anda ade gigi..senyum selagi anda ade mulut..hee




# 7 : Jadilah diri anda..tak perlu berpura2 demi memuaskan hati orang lain




# 8 : Cube berfikir dari beberape sudut lain sekirenye menghadapi masalah..tunggu beberape detik sebelum membuat sesuatu tindakan




# 9 : Terime ape yang berlaku seadenye..jangan mengharap sesuatu yang berade di luar kemampuan kerane kelak kite yang akan kecewe




# 10 : Cube untuk lebih bersangka baik dan optimis terhadap orang lain




# 11 : Sesuaikan diri dengan keadaan sekeliling sebaik mungkin supaye rase lebih yakin dan selesa




# 12 : Maafkan je kesalahan kecil orang2 sekeliling anda terutamenye bf anda.. mungkin dorang tak perasan kot dorang buat salah




# 13 : Fahami bahawe tak semue orang berfikir dengan care yang same kite berfikir




# 14 : Dapatkan restu ibu bapa anda dalam ape jue yang anda lakukan


Sekian sahaje untuk kali ini..harap perkongsian ini dapat membantu :))

Sunday, November 6, 2011

Kanak- kanak riang

assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semue pembace :)

arini aku balik kampung di ayer hitam, johor untuk menyambut aidiladha..sambutan aidiladha kat selatan tak semeriah pantai timur  la yg pastinye..tapi takpela..aku pun da jarang balik johor so..bile ade jalan2 sekitar johor 2, aku ikut jela sesape pegi jalan2..

tengah syok2 mendengar orang2 tue bercerite, aku terpandang gelagat adik aku, Asyraaf Affandi ngan anak sedare die..name budak tu aku terlupe..haha.. jadi aku mengambil handphone aku dan menangkap beberape keping gambar mereka..melihat gelagat mereka membuatkan aku tersedar betapa berumurnye matangnye aku berbanding dorang..haha

you jump, i jump..HAHA

awak comel la.. :P
sedap biskut ni..awak nak x?
abang dan adik :)
Asyraaf dan aliff :)
wuu..seronok pulak tengok gambar dorang2 ni..hee ~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...